Informații tehnice

Acoperirea cu vopsea pulbere este o metodă de acoperire de suprafață care conține rășină, pigmenți, aditivi și materiale de umplutură și poate fi aplicată direct pe suprafața de acoperit si este un proces proces de finisare uscată, care este una dintre cele mai ecologice metode de economisire în tratarea suprafeței. Încă este o tehnologie în creștere, dezvoltăm și noi produse în producție în această perioadă.

Avantajele folosirii vopselei pulbere ca finisaj sunt:

  • ecologic (nu conțin solventi sau compuși organici volatili)
  • rezistent chimic
  • economie de energie
  • sigur de manipulat și procesat
  • extrem de economic
  • ușurință de aplicare (gata de utilizare)

Vopselele pulbere conțin de obicei:

  •  lianți (rășini, întăriri)
  • aditivi
  • pigmenți
  • material de umplutură

Vopseaua pulbere se fabrica în trei etape:

  • Amestecarea materiilor prime: toate substanțele chimice ale formulării sunt cântărite și amestecate în prealabil cu mixerul într-un timp cunoscut până la obținerea unui amestec omogen.
  • Extrudare: în procesul de extrudare, amestecul este topit și dispersat. După răcirea rolelor și treptele curelei, materialul este spart în jetoane mici.
  • Măcinarea într-o pulbere fină: acele jetoane mici sunt măcinate la intervale adecvate (distribuția mărimii particulelor) pentru diferite aplicații.

Când se obține o dimensiune optimă a particulelor, pulberea este ambalată care este gata de utilizare.

– Certificat de calitate Qualicoat
– RoHS Restricția utilizării anumitor substanțe periculoase
– Certificat de calitate ISO 9001: 2008
– Certificarea OHSAS ISO 18001: 2007
– ISO 14001: 2004 (EMS)
Certificat Qualicoat este disponibil pentru acoperirile noastre PE pentru aplicații arhitecturale pe suprafețe din aluminiu.
RoHS Restricția utilizării anumitor substanțe periculoase este, de asemenea, valabilă pentru produsele noastre.
Controlul și asigurarea calității în procedurile interne ale lui Boyasan sunt reglementate de Sistemul de calitate ISO 9001: 2008.
Avem, de asemenea, certificarea OHSAS ISO 18001: 2007 pentru sistemul de management al sănătății și securității în muncă (OHSMS), care este important pentru reducerea riscului de răni neașteptate, care protejează atât lucrătorii cât și forța de muncă.
Boyasan este în proces de îmbunătățire a sistemului său de management de mediu (EMS), prin îndeplinirea cerințelor ISO 14001: 2004 pentru a îmbunătăți protecția mediului prin reducerea deșeurilor.

Vopsea pulbere epoxidica: Are o rezistență chimică excelentă (solvenți acide, alcalini și săruri), rezistență la coroziune, proprietăți mecanice bune, flexibilitate, nivel ridicat de aderență și rezistență la praf. Aceasta vopsea va creta cu expunerea la soare. Deci această serie este recomandată pentru aplicații interioare.

Vopsea pulbere epoxi-poliesterica (Hibrid): Sunt vopsele pulberi epoxidice cu amestec de rășini de poliester utilizate pentru aplicații interioare. Această serie este similară cu seria de vopsele epoxidice cu o rezistență îmbunătățită la îngălbenirea la lumina soarelui. Această serie este rezistentă la o mare varietate de solvenți și substanțe chimice, în funcție de formulare. Cerințele de rezistență chimică trebuie luate în considerare în funcție de condițiile de prelucrare și utilizarea finală a produsului finit.

Vopsea pulbere poliesterica cu PRIMID: Această vopsea pulbere oferă rezistenta la lumina UV, si au o eficienta de transfer mai mare, o stabilitate excelenta de depozitare. Cea mai importantă caracteristică a acestui grup este lipsa de metale grele și substanțe toxice dăunătoare sănătății umane.

Vopsea pulbere poliuretan: Acestea sunt acoperiri de vopsea pulbere pe bază de poliester fără IPRI caprolactam, utilizate atât pentru aplicații interioare cât și exterioare, cu o rezistență chimică și fizică foarte bună. Această serie arată aspectul și duritatea remarcabilă a filmelor subțiri, cu rezistență excelentă la intemperii. Avantajele sunt o eficiență de transfer mai mare, o stabilitate excelentă la depozitare, un flux mai bun al suprafeței și sunt foarte rezistente la umiditate și in conditii saline.

 

Epoxy

Epoxy Polyester

Polyurethane

TGIC Polyester

Primid Polyester

Gloss (60 °)

5-95

5-95

20-95

20-95

20-95

Color

No Restrictions

No Restrictions

No Restrictions

No Restrictions

No Restrictions

Hardness (Buchholz)

>90

>90

>90

>90

>90

Flexibility

Excellent

Very Good

Very Good

Very Good

Very Good

Adhesion

Excellent

Excellent

Excellent

Excellent

Excellent

Impact Resistance

>120

60-120

>100

>100

>100

Salt Spray

1000 hrs

1000 hrs

1000 hrs

1000 hrs

1000 hrs

Weatherability

Poor

Poor

Excellent

Excellent

Excellent

Corrosion Resistance

Excellent

 Good

Good

Good

Good

Chemical  Resistance

Excellent

Good

Good

Good

Good

APPLICATIONS

Epoxy

Epoxy Polyester

Polyurethane

TGIC Polyester

Primid Polyester

Architectural

 

 

 +

Automotive

 +

 

 +

 

Furniture

 

 +

 

 

 

Agriculture

+

 

 

 

Steel door

 

 

 

Shelf cupboard

 

 +

 

 

 

Metal house equipments

 

 +

 

 

 

Electrical and Electronic equipments 

 

 

 

Aluminium profile

 

+

Panel Radiator

 

 

 

 

Water Valve

 

 

 

 

Tefloncapand casserole

 

 

 

 

Vopsele pulbere produse de compania noastra sunt supuse la tot felul de teste descrise mai jos de către ingineri tehnici care lucrează în departamentul nostru de control al calității.

Reactivitatea
Realizăm timp de gel pentru a indica reactivitatea relativă a unei formulări de acoperire cu pulbere la o temperatură specifică.
Reactivitatea este importantă pentru scurgerea, perspectiva filmului și, de asemenea, stabilitatea depozitării.

Distribuție granulometrică
Distribuția mărimii particulelor a straturilor de pulbere este cel mai important factor pentru performanța produsului. Afectează multe proprietăți de bază critice pentru aplicarea stratului de pulbere, cum ar fi fluidizarea, suflarea din cutie, ionizarea din spate, încărcarea slabă, eficiența transferului, penetrarea cuștii Faraday și netezimea filmului.
Există multe metode disponibile pentru a determina distribuția mărimii particulelor acoperirilor cu pulbere. În laboratorul nostru folosim cea mai fiabilă metodă de difracție laser cu măsurare umedă și măcinăm pulberea în cea mai bună distribuție a mărimii particulelor care este potrivită pentru aplicația luată în considerare.

Luciu
Conform standardelor EN ISO 2813, luciul este măsurat obiectiv cu ajutorul unui contor de luciu. Luciul se măsoară în general sub un unghi de 60 °.
Valorile așteptate;
Glossy 71-100 GLOSS
Semi-mat 31-70 GLOSS
Mat 0-30 GLOSS

Grosimea stratului de acoperire
Conform standardelor EN ISO 2808, grosimea filmului de acoperire cu pulbere este măsurată cu un micrometru. Grosimea acoperirii se măsoară la cinci puncte (min.1 cm2) pe suprafață și se iau aproximativ 3 citiri în fiecare punct. Media citirilor la fiecare punct este scrisă ca „rezultatul măsurării” în raportul de testare. Dacă oricare dintre aceste rezultate de măsurare este mai mică de 80% din valoarea cerută, rezultatul este negativ.
Rezultatele măsurătorilor sunt evaluate așa cum se arată în exemplele prezentate mai jos.

Valoare obligatorie: 60 microni
Exemplul 1. Valori măsurate (micron): 75, 68, 63, 66, 56
Valoarea medie măsurată: 66 microni
Rezultatul este pozitiv. Valoarea medie măsurată este mai mare de 60, iar 80% din 60 micron este 48 și nu există nicio valoare mai mică de 48.
Exemplul 2. Valori măsurate (micron): 85, 67, 71, 64, 44
Valoarea medie măsurată: 66 microni
Rezultatul este negativ. Valoarea medie măsurată este mai mare de 60 și 80% din 60 micron este 48, dar valoarea 44 este mai mică decât 48.

Aderență
Conform standardelor EN ISO 2409, pe suprafața metalică acoperită se realizează o tăiere transversală care înseamnă o cruce și paralelă între ele, cu o distanță de 1 mm. O bandă standard este pusă pe tăiatul încrucișat. Tăierea încrucișată este evaluată prin cantitatea de film detașat după îndepărtarea benzii.
Evaluare Gt (0) Fără deformare

Test de cupping
Conform standardelor EN ISO 1520, în acest test, o bilă cu un diametru specific este împinsă în partea inversă a acoperirii (deformare lentă). Se determină adâncimea mingii din panoul de încercare atunci când acoperirea se fisură. Acesta definește rezistența stratului la crăpătură.

Flexibilitate
Conform standardelor EN ISO 1519, testul de îndoire cilindrică este utilizat pentru a determina elasticitatea vopselei. Aceasta este o măsură pentru flexibilitatea, întinderea și aderența acoperirii sub deformare. Există diferite role în diametre diferite. Dacă panourile de încercare sunt rotite în jurul cilindricului, rezultatul este diametrul ruloului atunci când nu este determinată deteriorarea stratului.

Efect
Conform standardelor EN ISO 6272, deformarea suprafeței acoperite cu pulbere este testată cu un tester de impact. Funcționează cu o masă de 1 kg care se încadrează de la diferite înălțimi pe suprafața acoperită (direct: pe acoperire, indirect: pe partea inversă a panoului de încercare acoperit). Impactul este cotat în kg.cm, fără a avea fisuri.

Test Buchholz
Conform standardelor EN ISO 2815, duritatea stratului de pulbere poate fi măsurată cu buchholz în cel mai fiabil mod. Constă dintr-o greutate antiderapantă cu o roată metalică cu muchii ascuțite și este poziționată pe panoul de încercare pentru o perioadă de timp stabilită. Lungimea marcajului de indentare din acoperire este o indicație a durității suprafeței.

Test de pulverizare cu sare
Conform standardelor EN ISO 7253, trei panouri acoperite cu pulbere cu o cruce zgâriată cu 1 mm lățime sunt plasate într-un mediu cald și umed și stropite cu sare. De obicei, acest test durează 1000 de ore, cu verificări executate la fiecare 200 de ore. Acest test evaluează gradul de protecție a acoperirii împotriva coroziunii într-un mediu sărat. Rezultatul optim este cel puțin 16 mm2 de coroziune în jurul a 10 cm încrucișată și pe suprafață nu mai mult de două blister.

Ambalajul vopselei pulbere este prevăzut în pungi din PP și cutii de carton – până la 25 kg.

Vopseaua pulbere trebuie păstrată în condiții optime mai mici de 25 ° C și aproximativ 50 – 60% umiditate relativă. În aceste condiții, majoritatea vopselelor pulbere ar trebui să fie ușor de utilizat timp de cel puțin 12 luni de la data fabricației. Temperaturile mai ridicate și perioadele mai lungi de depozitare vor aduce riscul absorbției umidității.

Este important ca vopselele pulbere să fie întotdeauna:

– Protejat de căldură mare (> 25ºC)
– Protejat de umiditate și apă
– Protejat de praf și scurgeri

Condițiile de păstrare pot fi diferite pentru fiecare pulbere, astfel încât fișa tehnică a produsului trebuie examinată în permanență.

Procesul constă în general din trei etape:

1- Pre-tratarea suprafeței metalice
Acoperirea cu pulbere este folosită în principal în suprafețele metalice din oțel, oțel zincat, aluminiu, cupru și aliaj de zinc.
Suprafețele metalice sunt susceptibile la oxidare rapidă. Pentru a preveni oxidarea suprafeței este de obicei uleios și gras, care provoacă mai multe probleme pentru acoperire. Deci suprafața metalului trebuie curățată printr-o varietate de metode chimice înainte de metodele de acoperire, pentru a obține cele mai mari performanțe. Uleiul, solul, oxizii metalici, cauciucul și materialele plastice trebuie îndepărtate complet.
Pe baza tipului de metal utilizat, există două metode principale pentru procesul de curățare;

e adecvate, trebuie determinate următoarele puncte:
– tipul metalului și cerințele sale de calitate protectoare
– gradul de contaminare
– Zona de aplicare

2- Sistemele de aplicare a vopselelor pulbere
Cel mai obișnuit mod de aplicare a stratului de pulbere pe obiecte metalice este pulverizarea pulberii folosind un pistol electrostatic. În general, sunt cunoscute două procese de încărcare: încărcare corona și încărcare tribo:

– Încărcare Corona
În încărcarea coroanei, particulele de pulbere sunt încărcate printr-o tensiune. Un câmp ionic este generat între electrod și suprafața metalică împământată. Particulele de pudră care trec prin acest câmp sunt încărcate și sunt atrase de metalul împământat. Încărcarea Corona este potrivită pentru orice fel de strat de pulbere.

Avantaje:
– Câmpul electrostatic puternic duce la încărcare rapidă
– Câmpul electrostatic susține particulele de pulbere pentru a se deplasa spre piesa de lucru
– Potrivit pentru diferite tipuri de materiale pulbere
– Diferențele de distribuție a mărimii particulelor pot fi eliminate
– Grosimea peliculei poate fi modificată pur și simplu prin variații de tensiune
– Schimbare rapidă de culoare și curățare
– Mai puțină uzură a echipamentului și înlocuirea pieselor

Dezavantaje:
Scăderea ionizării indusă de câmpul electric puternic
Câmpul electrostatic puternic duce la efectul Faraday (acoperire neregulată la colțuri și margini)
Modificările de tensiune duc la efect de coajă de portocală

– Încărcarea tribo
În încărcarea tribo, particulele de pulbere sunt încărcate prin frecare cu suprafața din interiorul pistolului. Electronii sunt îndepărtați din particulele de pulbere, deoarece intră în contact cu pistolul din interiorul căruia este obișnuit format din teflon. Particula de pulbere încărcată pozitiv este transportată la produsul împământat de fluxul de aer care părăsește pistolul.

Avantaje:
– Fără efect Faraday; colțurile și marginile pot fi mai bine penetrate
– Acoperire uniformă
– Flux bun, fără efect de coajă de portocală
– Oferiți facilități de automatizare foarte bune
– nu necesită un generator de înaltă tensiune

Dezavantaje:
– Formularea trebuie adaptată procesului de încărcare a Tribo; nu oferă performanțe ridicate pentru toate tipurile de pulbere
– Performanța este puternic influențată de fluxurile de aer necontrolate
– Particulele mai mici de 10 microni sunt greu de încărcat
– Schimbările de culoare și curățarea nu este ușoară și durează mult timp
– Încărcarea particulelor necesită mai mult timp, iar eficiența se reduce în timpul lucrărilor îndelungate
– Mai multă uzură și un timp de viață atât de scurt pentru înlocuirea pieselor
– Deoarece încărcarea particulelor necesită mai mult timp, cantitatea de pulbere este mai mică, astfel încât mai multe arme tribo sunt necesare pentru acoperire

Cum să alegeți metoda de aplicare (Corona, tribo):

Application

Corona

Tribo

Penetration into corners

 

Appropriate

Wrap around

Appropriate

 

Re-coating

 

Appropriate

Thin coating

Appropriate

 

Thick coating

 

Appropriate

Coating Uniformity

 

Appropriate

Coating Appearance

 

Appropriate

High Powder Output

Appropriate

 

High Conveyor Speed

Appropriate

 

Diffirent Part Geometry

 

Appropriate

Metallic powders

Appropriate

 

Choice of Diffirent Powder

Appropriate

 

Cost

Corona

Tribo

Speed of Powder consumption

Appropriate

 

Colour change

Appropriate

 

Less Wear

Appropriate

 

3- Polimerizarea
Când o acoperire cu pulbere termosetică trece printr-un cuptor de curățare, începe să se topească, să curgă și apoi reacționează chimic pentru a forma reticularea. În mod normal, vopselele pulbere se polimerizează între 160 … 200 ° C pentru aproximativ 5-25 minute. Timpul și temperatura de întărire pot varia în funcție de tipul și specificațiile pulberii.

Când acoperirile cu vopsele pulbere sunt aplicate pe un substrat folosind un pistol electrostatic, o parte din pulberea pulverizată aderă la această parte și altele nu. Eficiența de transfer (TE) este definită ca raportul dintre cantitatea de pulbere depusă efectiv pe partea destinată a fi acoperită și cantitatea totală de pulbere pulverizată. Se administrează procentual, la fel ca 100%.

Creșterea eficienței transferului va reduce cantitatea de pulbere supra-pulverizată și cantitatea de recuperare generată. Eficiența ridicată a transferului înseamnă costuri mai scăzute, productivitate ridicată și calitate ridicată.

Există câteva aspecte importante care afectează TE:
Tensiunea / curentul pistolului: Domeniul optim de tensiune este cuprins între 30 și 100 kV. Tensiunile mai mari produc în general multă cantitate de recuperare. Iar curentul optim pentru o eficiență de transfer bună este de 10 până la 20 de microamperi, µA, care asigură o bună depunere și penetrare în zonele Faraday.

Rata debitului de pulbere (ajustarea aerului): Viteza prea mare a aerului reduce eficiența transferului și complică aplicarea în colțuri.
Particulele mici de pulbere sunt direcționate de aer către partea respectivă și aderă la suprafață prin atracție electrostatică. Dacă pulberea este mișcată prea repede, aceasta va ajunge rapid la suprafață și va cădea. Deoarece viteza aerului comprimat este o forță mai mare decât atracția electrostatică.
Așadar, cu cât debitul de aer este mai mic înseamnă o eficiență de transfer mai mare, o grosime a filmului mai consistentă, o coajă de portocală mai mică și o mai mică abraziune la piese de uzură.

Poziționarea pistolului: distanta pistolului fata de piesa vopsita este importanta  pentru eficiența transferului. Dacă pistoalele sunt prea îndepărtate, pulberea va fi îndepărtată de partea gravitatiei sau a fluxului de aer. Dacă pistolul este prea aproape, tensiunea va scădea și curentul va crește. Deoarece curentul instalatiei depășește nivelurile optime, se creează mai mulți ioni și aderă mai repede la partea care duce la ionizarea înapoi.
Pentru aplicarea manuală, distanța recomandată a pistolului față de piesă este de 15-20 cm și 20-30 cm pentru aplicare automată.

Densitatea conveiorului: Poziția carligelor va afecta eficiența transferului. Creșterea numărului de carlige cât mai aproape de fiecare produs va crește TE. Deoarece, va fi mai mica oportunitatea ca pulberea să fie pulverizată în aer și în afara părții.

Tip de duză: Diferitele duze afectează eficiența transferului. Cele două duze cele mai utilizate sunt duzele de pulverizare a ventilatoarelor și duzele de pulverizare conice. O duză de pulverizare a ventilatorului are un nor mare de praf cu o viteză mai mare. Duzele conice au o viteză înainte mai moale, cu un nor de model diferit de praf, dependent de diametrul duzei. Ar trebui să testați diferite duze pentru a vedea care este cea mai potrivită pentru aplicația dvs.

Umiditate și temperatură: Atât umiditatea, cât și temperatura pot afecta performanța unui sistem de acoperire cu pulbere. Deoarece schimbarea temperaturii și a umidității poate afecta fluidizarea, eficiența filtrului, durata de viață a filtrului și capacitatea de încărcare a pulberii (pulverizare consistentă și eficientă). Prea multă căldură poate începe schimbarea fizică / chimică a pulberii. O umiditate prea mare poate provoca aglomerarea pulberii. Prea mult aer uscat poate cauza probleme cu încărcarea. Pentru TE maxim, temperatura camerei de mediu trebuie să rămână sub 25 ° C și umiditatea relativă trebuie să rămână la 50-60% la sută.

Împământare: Împământarea adecvată este unul dintre punctele cele mai critice pentru eficiența transferului. Dacă împământarea nu este suficient de bun, pulberea se va mișca în direcții diferite, cu o eficiență mai mică, provocând un număr mai mare de piese acoperite subțiri și groase și crescând risipa de pulbere. Împământarea trebuie întreținută întotdeauna și toate componentele trebuie să fie împământate cu o rezistență la sol care să nu depășească un megohm.

Mărimea particulelor de pulbere: Distribuția corectă a mărimii particulelor este importantă pentru eficiența transferului.
Particulele fine sunt mai greu de fluidizat și de pompat. Și particulele mai mici duc mai multă sarcină pe greutatea unității. Chiar dacă particulele mici se încarcă eficient, acestea tind să fie influențate de fluxurile de aer, ceea ce duce la o eficiență de transfer slabă.
Particulele mai mari au mai multe șanse să aibă mișcare liniară și să fie afectate de linii puternice de forță electrostatică sau de gravitație. Dacă particulele sunt prea mari, acestea tind să cadă pe podeaua cabinei ca urmare a gravitației.
Particulele mai mari, cu o mișcare liniară mai bună, asigură o penetrare mai bună la colțurile interioare.

Cea mai avantajoasă caracteristică a stratului de vopsea pulbere este de a avea șansa de a utiliza reciclarea. Având în vedere pierderea neglijabilă în sistemele de filtrare a colecției și pe carligele de piese, aproximativ 95% din acoperirea cu pulbere poate fi recuperată și reutilizată.
În general, procentul de recuperare este cuprinsă între 25% -15% din pulberea nouă în volum (25 recuperare + 75 nou). Cantitatea ideală este de 15% în volum, ceea ce menține distribuția mărimii particulelor amestecului cu modificări foarte mici. Determinând cantitatea de reciclare, trebuie să cunoașteți prima dvs. eficiență de transfer. Prima eficiență de transfer depinde în mare parte de întregul proces de aplicare și de întreținerea sistemului (pistoale, furtunuri, împământare etc.). Întreținerea insuficientă va determina creșterea cantității de pulbere de recuperare din colector și acest lucru determină creșterea cantității de recuperare.
– Punerea la împământare slabă va afecta eficiența transferului dvs. și va face ca recuperarea să crească
– Nu puteți vopsi mult timp cu valorile de setare fixe, deoarece recuperarea va modifica dimensiunea particulelor în caseta de alimentare, va trebui să reglați setările pistolului pentru lucrările pe termen lung pentru a menține aspectul suprafeței.
NOTĂ: Toate cele menționate mai sus sunt destinate suprafețelor netede. Pentru texturi și alte pulberi cu efect special, cantitatea de recuperare poate fi mai mică pentru a nu provoca modificări în efectul de aspect.

Probleme cu aplicarea vopselelor pulbere

Poor fluidization in feeding box

 

Causes

Solutions

Air is too low or high

Check the setting parameters

Teflon membrane in the bottom of box is clogged 

Clean the membrane from the dust and increase the air pressure to start fluidization

Amount of fine in particle distribution

Reduce the amount of recycled powder added to virgin powder and contact with supplier  

  

Dusting out of feeding box

 

Causes

Solutions

Powder is too fine

 Reduce the amount of recycled powder added to virgin powder and contact with supplier

Air pressure too high

Reduce air pressure

Bad particle size distribution (excess of fine)

Contact with supplier

  

Agglomeration of particles

 

Causes

Solutions

Humidity in the powder due to incorrect storage

The powder must be dry and stored at the suitable temperature,(less than 25°C and approximately 50 – 60% relative humidity)

The powder can be used after sieving

  

Back Ionization

 

Causes

Solutions

If the powder coating
is too thick 

Reducing the high-voltage
however, this results in a reduction of
the powder transfer rate

Over-Voltage (very high)

Reduce the voltage

Gun is too close to the metal

Increase distance between gun and metal surface

Insufficient grounding

Check the all connections

  

Poor Charging- Not enough powder build on the metal

 

Causes

Solutions

Insufficient grounding

Clean hangers regularly-Check the grounding resistance periodically by a megaohm meter

Powder is too fine

Too much reclaim is added to virgin powder

Moisture in air 

Check air supply

Too fast powder flow rate

Check the set value and reduce the flow rate

Air pressure is too high

Check air setting parameters and arrange the distance between gun and metal (increase)

  

Poor Penetration to the corners and edges

 

Causes

Solutions

Poor grouding

Clean hangers regularly-Check the resistance to ground periodically by a megaohm meter

Not suitable the gun system to the shape of the metal to be coatted

Contact with supplier and change the type of powder coat whose formulation and partcle size distribution adjusted for the area to be painted and for the gun system

Incorrect distance between the
spray gun and the object

Adjust gun position so powder cloud will reach to the area and cover

Defect de suprafață

Changes in gloss 

 

Causes

Solutions

Contamination reduce the gloss

Clean application equipments and check the powder

Not enough curing time and temperature increase the gloss

Check the product data sheet for curing conditions.

Problems with formulation

Check with supplier

Film thickness too high or too low

Check the product data sheet for optimum fim thickness

  

Orange Peel / Poor Flow

 

Causes

Solutions

Voltage is too high 

Reduce voltage and arrange appropriate conditions for the type of powder

Film thickness is too low

Arrange appropriate value for air pressure and voltage and then adjust the optimum thickness written in product data sheet

Not enough curing time and temperature

Check the product data sheet for curing conditions.

Curing is too slow or too fast

Check curing cycle and temperature

Unsuitable particle size distribution (too coarse)

Contact with supplier

  

Pinholing

 

Causes

Solutions

Humidity of powder is too high

Check storage facilities optimum conditions of less than 25°C and approximately 50 – 60% relative humidity

Problems with metal surface

For example aluminum could have porosity which cause outgassing                        

Problems with pretreatment

The treatment process may be leaving some impurities on the surface, the washing step should be checked

Formulation and application errors

Contact with supplier and film is too thick which prevent outgassing

  

Cratering on Surface

 

Causes

Solutions

Insufficient pretreatment-remaining oil and rust

Check pretreatment steps

Back ionization

Increase distance between gun and metal surface and also choose the suitable powder type (tribo or corona) for the gun system

Problems with metal surface

Aluminum could have porosity which cause outgassing

Contamination with the powder from the other manufacturer

Cleaning application equipments and working area more carefully

Contamination with silicone

Do not use silicone in working area 

Probleme cu proprietățile mecanice și chimice

Poor impact resistance 

 

Causes

Solutions

Not enough curing time and temperature

Check the product data sheet for curing conditions

Film thickness is to high

Check the setting parametres for the gun to reduce the thickness

Insufficient pretreatment

Check pretreatment equipments and chemicals

  

Poor corrosion and chemical resistance

 

Causes

Solutions

Insufficient pretreatment

Check pretreatment equipments and chemicals

Not enough curing time and temperature

Check the product data sheet for curing conditions

Selecting the wrong powder

Check with powder manufacturer if the powder coat is suitable for atmospheric conditions or not

Variations in metal composition

Check the quality of your metal composition. It can make effect on the adhesion and corrosion resistant 

Film thickness is too low 

Appling too thin film will cause corrosion problems because of not proper protection

Film thickness is too high

Appling thicker film will reduce flexibility and impact resistance which will cause corrosion problems after a certain time

  

Poor hardness / abrasion resistance

 

Causes

Solutions

Not enough curing time and temperature

Check the product data sheet for curing conditions.

Unsuitable packaging and transportation

Hard knocks should be avoided.
Materials should be used for protection, such as foam when transportation

Problems with formulation

Check with supplier

  

Poor Adhesion

 

Causes

Solutions

Contamination

Poor pretreatment, check the process

Poor grounding 

Clean the hangers and Check the resistance to ground periodically by a megaohm meter

Not enough curing time and temperature

Check the product data sheet for curing conditions

Particle size distribution

Contact with manufacturer

Eficienți

Calitate garantată

Experiență ridicată